Wie is Eva?

Eva Weerts, afgestudeerd als Scenograaf aan Academie Minerva (2012), genomineerd voor de jaarprijs ‘Vormgeving Ruimtelijk Ontwerp’.

Eva heeft tijdens haar studie verschillende projecten uitgevoerd zoals bij festival Jonge harten, Dansschool Codarts, Noord Nederlands Toneel, festival Worteldagen etc.

Eva werkt beeldend maar vind het verhaal ook belangrijk. Daarom heeft ze in 2013 stage gelopen bij theatermaker/ scenograaf Roos van Geffen bij de voorstelling ‘Vangst’. Daarnaast heeft ze ook stage gelopen in Belgie bij theatermaker Marijs Boulogne.

Haar afstudeerwerk was een beeldende performance ‘Geen woorden voor woorden’ waarin ze zelf de performer was.

Na haar studie heeft Eva zich in verschillende richtingen ontwikkeld. Zo heeft ze een autonoom geluidskunstwerk ‘WIT’ (2013) voor CBK Groningen gemaakt en het geluidskunstwerk ‘Nuttigen’ (2015) voor festival der AA.

Ook heeft ze stage gelopen bij de art departement van de TV serie ‘Hollands Hoop’ Gouden Kalf(2014) en de film ‘Gluckauf’ Gouden Kalf (2015)

In 2013 is beelddialoog laboratorium ‘De Dikke Dingen’ ontstaan. De Dikke Dingen steunen elkaar in hun ontwerpfase en maken samen of apart beeldend werk. Eva heeft De Dikke Dingen opgericht samen met Rinnert Veldman en Rikus Brederveld. Later zijn Suzanne Verhagen en Pim Kraan aangesloten.

Eva heeft bij de Dikke Dingen zich verder ontwikkeld als theatermaker maar ook als regisseur. Zo heeft ze korte voorstellingen gemaakt, ‘Nu en Nooit'(2014), ‘Drogbeeld'(2015), tevens heeft en gespeeld in Operatie Mandarijn(2015) tijdens Weekend Break van Club Guy and Roni en in de voorstelling ‘Ode aan de Rust'(2015) de op Noorderzon was te zien.

Naast haar werk in het theater heeft Eva voor verschillende (korte)films mogen werken als art director of set dresser. Zo was ze set dresser bij ‘Happy eend’ en deed ze de art direction voor de videoclip van Gerson Main – DeeJee(2015).

Eva werkt sinds 2014 bij werktheater Môi waar ze theaterles geeft aan mensen met een verstandelijke beperking. Ze maakt met deze groep eigen voorstellingen.

Momenteel werkt ze in samenwerking met Pim Kraan aan een beeldende performance ‘Operatie Isolatie’ voor CBK Groningen, festival Wildvang. En is ze theatermaker/scenograaf bij het project ‘zwembad verhalen’ dat in juli 2016 te zien is.

 

     –    Festival Noorderzon 2016; Functie: Assistent Communicatie Producer             

  • Festival Jonge Harten; voorstellingen van Sien Vanmaele, Functie: Productie + scenograaf 
  • Eurosonic Noorderslag- Vixen Desgin. MC aankleding en productie Conference Lounges
  • Grand Theatre – Productie en Undergrand Theater +
  • De Dikke Dingen- Festival Terug naar het Begin- Artistiek overzicht/ Productie
  • Festival Noorderzon 2017 Assistent Programma Producer
  • Grand Theatre- KennisDiner Productie
  • Voorstelling Tussenland, Sijas de Groot. Peergroup/ Station Noord: Scenografie en Productie
  • ESNS18- Productie/Vormgeving Conference Lounges
  • Festival Noorderzon 2018- Programmering Rotor, speelweide.